MĄKI TRADYCYJNE
Top produkt* mąka pszenna typ 450 - świetna do wszelkich domowych wyrobów i wypieków: makaronów, klusek, ciast, bułeczek, tortów
* mąka pszenna chlebowa typ 650 - ciemniejsza, z większą zawartością otrąb
* mąka żytnia typ 400 - do wypieku chleba i nastawiania zakwasów na chleb, barszcz i żurek
* mąka orkiszowa typ 450 - orkisz to pra-pszenica, nie uległa hybrydyzacji i ma niezmienione proporcje białek i glutenu, dlatego jest zdrowa i bezpieczna dla uczulonych na gluten. Bardzo dobrze przyswajana przez organizm. Orkisz jest też czysty ekologicznie i nie wymaga oprysków. Jego gruba łuska dobrze chroni ziarna przed szkodnikami. Mąka uniwersalna, nadaje się do wszelkiego rodzaju domowych wyrobów i wypieków.


MĄKI RAZOWE
* mąka żytnia razowa typ 2000
* mąka pszenna graham razowa 2000
Mąki razowe są mąkami pełnoziarnistymi, nadającymi się najbardziej do wypieku chleba i do wyrobu zakwasu


MĄKI BEZGLUTENOWE
* amarantusowa - nazywana "złotem Inków" - bardzo bogata w żelazo i inne składniki mineralne, posiada dużą zawartość białka. Doskonała dla ludzi stosujących diety zdrowotne i dla tych bardzo aktywnych fizycznie, budując wytrzymałość i siłę mięśni. Stosowana jako dodatek do pieczywa i naleśników w ilości 15-20%, na panierki zamiast bułki tartej oraz jako zamiennik kaszy mannej.
* gryczana - ma świetne walory smakowe, lekko orzechowa. Uzyskana z kaszy gryczanej zmielonej na mąkę. Stosuje się ją jako dodatek do wszelkich wypieków w proporcji 15-20%, doskonała na placki i naleśniki.


KASZE
* manna - z niewielką zawartością otrąb - stymuluje prace jelit, szczególnie polecana dla niemowląt i dzieci
* jęczmienna pęczak i krojona - jako danie główne, dodatek do zup, jako pasza dla zwierząt. Ma małą zawartość glutenu, dlatego jest lepsza dla ludzi wrażliwych na ten składnik.
* gryczana prażona i biała - kasza prażona w niskiej temperaturze, ale za to długo, po to, aby powoli przenieść walory smakowe i odżywcze z łuski do ziarna. Gryka w swej twardej i odpornej na pasożyty łusce, posiada wyjątkowo dużą zawartość krzemu, "pierwiastka młodości" oraz rutyny wspomagającej krążenie. Nasza kasza jest jasnego koloru i ma delikatny aromat. W ofercie mamy też kaszę białą, nieprażoną.
* krakowska łamana - kasza gryczana prażona tylko, że rozdrobniona. Nazwa pochodzi podobno od tego, że kasza ta była sprowadzana z Krakowa na Mazowsze dla królowej Anny Jagiellonki. Stosowana do gotowania jako kasza na mleku, farsz do pierożków i gołąbków, dodawana do kaszanki, na placek biłgorajski, jako dodatek do kaszy całej dla dodania jej kleistości. Dobra zarówno na słodko jak i na słono.
* kasze odpadowe jako karma dla gołębi i kurczaków


OTRĘBY
* pszenne
* żytnie
* orkiszowe


Otręby są dobrym dodatkiem do chleba i bułeczek, jako podsypka pod placki cebularze, do spożywania z jogurtem. Usprawniają pracę jelit, zawierają dużo błonnika. Są też doskonałą paszą dla zwierząt.