O FIRMIE
Nasz młyn to kontynuacja długiej tradycji rodzinnej. Pierwsze młyny w Krynicach i Tarnawatce zbudował nasz pradziadek, Jan Rybaczyński. Obecny młyn w Tomaszowie Lubelskim do rodziny należy od 1989 roku i jest prowadzony przez ojca i syna, Kazimierza i Arkadiusza Rybaczyńskich.
Nasz młyn to połączenie długiego doświadczenia i młodej energii oraz wizji rozwoju na przyszłość. Jest nią zachowanie działalności niszowej i na małą skalę, wspieranie okolicznych rolników oraz produkcja czystych, zdrowych i pełnowartościowych produktów. Całą produkcją zajmujemy się sami i niezmiennie dbamy o jakość naszych produktów. Zboża do własnego przemiału pochodzą od lokalnych rolników uprawiających jeszcze ziemię tradycyjnymi metodami. Szczególnie dotyczy to gryki i orkiszu, które w sensie ekologicznym są naszymi najczystszymi produktami.
Nasze usługi i technologie dopasowane są do potrzeb lokalnej ludności: gospodarstw domowych i rolników z bliższych i dalszych okolic Tomaszowa, dla których z ich własnych zbóż mielemy mąki i kasze. Gwarantuje to najwyższa jakość, czystość i świeżość produktów poddanych naturalnemu przemiałowi. Uzyskanie takiej jakości wiąże się oczywiście z większym nakładem czasu i sił. Zdjęcia w galerii pokazują skalę osobistego zaangażowania w proces mielenia… nie oddają jednak smaku i aromatu świeżo zmielonego zboża czy dopiero uprażonej kaszy!
Szybko rosnące zainteresowanie i zapotrzebowanie na mąki, kasze i inne produkty prosto z młyna, wpłynęły na to, że znacznie zwiększyliśmy nasz asortyment. Wychodzimy na przeciw różnym gustom i potrzebom mając w ofercie ciągle rosnącą listę produktów: od tradycyjnych mąk i kasz do mąk bezglutenowych.
Nasz młyn jest jednym z ostatnich na Roztoczu zajmujących się usługowym przemiałem zbóż na potrzeby rolników i klientów ceniących sobie smak domowych wypieków. Ufamy, że nasza wiedza, umiejętności i pasja w tym co robimy będą docenione przez naszych klientów, stałych i tych, którzy dopiero dowiadują się, że istnieje jeszcze taki młyn…
Nasz młyn to kontynuacja długiej tradycji rodzinnej. Pierwsze młyny w Krynicach i Tarnawatce zbudował nasz pradziadek, Jan Rybaczyński. Obecny młyn w Tomaszowie Lubelskim do rodziny należy od 1989 roku i jest prowadzony przez ojca i syna, Kazimierza i Arkadiusza Rybaczyńskich.
Nasz młyn to połączenie długiego doświadczenia i młodej energii oraz wizji rozwoju na przyszłość. Jest nią zachowanie działalności niszowej i na małą skalę, wspieranie okolicznych rolników oraz produkcja czystych, zdrowych i pełnowartościowych produktów. Całą produkcją zajmujemy się sami i niezmiennie dbamy o jakość naszych produktów. Zboża do własnego przemiału pochodzą od lokalnych rolników uprawiających jeszcze ziemię tradycyjnymi metodami. Szczególnie dotyczy to gryki i orkiszu, które w sensie ekologicznym są naszymi najczystszymi produktami.
Nasze usługi i technologie dopasowane są do potrzeb lokalnej ludności: gospodarstw domowych i rolników z bliższych i dalszych okolic Tomaszowa, dla których z ich własnych zbóż mielemy mąki i kasze. Gwarantuje to najwyższa jakość, czystość i świeżość produktów poddanych naturalnemu przemiałowi. Uzyskanie takiej jakości wiąże się oczywiście z większym nakładem czasu i sił. Zdjęcia w galerii pokazują skalę osobistego zaangażowania w proces mielenia… nie oddają jednak smaku i aromatu świeżo zmielonego zboża czy dopiero uprażonej kaszy!
Szybko rosnące zainteresowanie i zapotrzebowanie na mąki, kasze i inne produkty prosto z młyna, wpłynęły na to, że znacznie zwiększyliśmy nasz asortyment. Wychodzimy na przeciw różnym gustom i potrzebom mając w ofercie ciągle rosnącą listę produktów: od tradycyjnych mąk i kasz do mąk bezglutenowych.
Nasz młyn jest jednym z ostatnich na Roztoczu zajmujących się usługowym przemiałem zbóż na potrzeby rolników i klientów ceniących sobie smak domowych wypieków. Ufamy, że nasza wiedza, umiejętności i pasja w tym co robimy będą docenione przez naszych klientów, stałych i tych, którzy dopiero dowiadują się, że istnieje jeszcze taki młyn…